Castra Quinn – Castras nätverk för kvinnor

Förra veckan kickade vi igång Castra Quinn – Castras nätverk för kvinnor. Vi vill att fler kvinnor ska våga ta steget och söka sig till IT-branschen och tror att mötet med andra kvinnor i branschen är otroligt viktigt. Castra Quinn är en plattform för att utbyta erfarenheter, diskutera tankar och idéer, dela med sig av kontakter och hjälpa varandra framåt, både personligt och professionellt. Tack till Therese Wallter för en grym inspirationsföreläsning kring framgånghjulet!

Castra Quinn

Dennis Lindqvist Castra Syd

Vi välkomnar Dennis Lindqvist till Castra Syd!

Vi har den stora äran att välkomna Dennis Lindqvist till Castrafamiljen!

Dennis har lång och gedigen erfarenhet av IT-infrastruktur, projektledning och informationssäkerhet, och går nu in i rollen som ansvarig för drift och förvaltning av kunds Sharepoint-miljö.

Vi är glada att välkomna en så härlig, engagerad och entusiastisk medarbetare. Vi är övertygade om att Dennis kommer bli en stor tillgång till gänget i Syd!

 

Isabelle Karlsson Castra Öst

Vi välkomnar Isabelle Karlsson till Castra Öst

Vi är glada och stolta över att kunna presenterna Isabelle Karlsson som vår nya kollega i Castra Öst!

Isabelle har erfarenhet från roller som Scrum Master och agile PO. Förutom erfarenheten och certifikaten så besitter Isabelle personliga egenskaper och bringar mycket positiv energi till hennes omgivning.

Hon har tidigare haft en lång och trogen tjänst på Eniro och vi är mycket glada att Isabelle nu är en del av Castra Öst.

Varmt välkommen, Isabelle!

Castra Syd slår upp portarna till sitt nya kontor!

Castra Syd fortsätter växa så det knakar och expanderar i takt med detta verksamheten ytterligare. En dryg månad sedan flyttlasset gick och Castra har nu slagit upp portarna till det nya kontoret på Fersens väg 18. Kom gärna förbi på en kopp kaffe och härligt häng!

IMG_0478

IMG_0480

IMG_0482

IMG_0481

 

Kom i kontakt med Castra Syd här.

Håkan Gröndahl Castra Väst Management

Vi välkomnar Håkan Gröndahl till Castra Väst Management

Vi är riktigt glada att hälsa Håkan Gröndahl tillbaka till Castra med ett nytt spännande uppdrag på Saab!

Håkan är en erfaren konsult som har arbetat som IT-ansvarig och tagit fram nya strategier för kunden. Han har haft uppdrag som inköpare och som projektledare i olika verksamheter både på globala företag som mindre företag. Han har stor vana att jobba under höga krav och med tuffa mål i olika projekt.

De senaste uppdragen Håkan har haft har varit inom Volvo Cars där han varit ansvarig för IT-inköp av projekt med fokus på att bygga bra relationer med både leverantörer och interna kunder. Nu går han in i en roll som produktledare på SAAB och han blir ett härligt tillskott till Castra Väst Management.

Varmt välkommen tillbaka till Castra, Håkan!

Charlotte Höije Castra Väst Management

Vi välkomnar Charlotte Höije till Castra Väst Management!

Vi är mycket glada att välkomna Charlotte Höije till Castra Väst Management!

Charlotte har mångårig erfarenhet som ledare för ledare inom industrin, tjänste- och offentlig sektor. Hon har stor erfarenhet av ledningsarbete, verksamhetsutveckling, kultur- och organisationsutveckling, förändringsledning och ledarutveckling i både större och mindre verksamheter. Hon har även lång erfarenhet som utbildare, processledare och facilitator.

Hennes branscherfarenheter kommer huvudsakligen från IT software & service (privat och kommun) inom transportområdet, bygg & fastighet, administration, ekonomi, HR, lön och telefoni, utbildningssektorn och industrin.

Charlotte är visions- och värderingsstyrd, har hög energinivå och alltid med kunden i fokus. Hon är van att arbeta med ledningsgrupper och team, från högsta ledning och ut i organisationen. Charlotte har ett stort människointresse, är affärsmässig, strukturerad, analytisk och har lätt för att se helheter och förstå olika intressenters perspektiv. Hon har fokus på att säkerställa att organisationen gör ”rätt” saker utifrån kundnytta, strategier och mål och är bekväm i gränslandet mellan verksamhet och IT.

Vi är stolta att få arbeta med en så kompetent konsult som Charlotte. Vi hälsar henne varmt välkommen!

Ida Matthiasson Castra Väst IT Management

Ida Matthiasson ska driva vidare Castra Väst IT Management

Med gedigen erfarenhet inom rekrytering, sälj och som konsultchef, och med ett brinnande intresse för människor och relationer ska Ida Matthiasson driva vidare Castra Väst IT Management.

Hon är född och uppvuxen i Jönköping men tog sitt pick och pack och flyttade till Malmö för att utbilda sig till beteendevetare på Lunds universitet.

“Jag är i grunden djurvårdare men valde en helt annan väg när jag vidareutbildade mig till beteendevetare och kom in i bemanningsbranschen genom Academic Work. Efter min utbildning flyttade jag till Göteborg där jag fortsatte min resa som rekryteringsansvarig på Adecco. Jag jobbade då främst mot sektorerna industri och logistik, och senare med specialistroller inom IT och ingenjör” berättar Ida.  

Rollen som rekryteringsansvarig på Adecco innbar många tuffa men roliga utmaningar och Ida växte snabbt i sin roll. Hon kände snart att det var dags att ta nästa steg i karriären. Senast kommer hon från Randstad där hon jobbade i en bred roll som konsultchef och account manager.

“Jag var inte på jakt efter ett nytt arbete men när Castra kontaktade mig blev jag nyfiken. Företaget har ett annorluna sätt att tänka som jag gillar. Flexibilitet och egenbestämmande av tid är viktiga parametrar och Castras modell fascinerar mig. Dessutom fick jag en härlig känsla så fort jag klev in genom dörren.”

Ida berättar vad hon ser fram emot mest i sin nya roll:

“I min roll som affärsområdesansvarig för Castra Väst IT Management ser jag fram emot att utveckla och driva vidare detta dotterbolag. Jag ser även fram emot att lära känna alla kunder och medarbetare och utveckla vårt samarbete och relationer. Vi ska tillsammans ta detta bolag till nya höjder och bygga ett härligt, starkt och sammanvetsat team!”

Ida har ett stort intresse för träning och hälsa och hon reser gärna till nya länder och städer. Hon är ett riktigt energiknippe och glädjespridare med stor drivkraft.

Vi är riktigt glada att hälsa Ida varmt välkomen till Castra!

Är du också nyfiken på Castras modell? Läs mer här

Castra Väst Jonas Ahlberg

Castra Väst Management välkomnar Jonas Ahlberg

Castra har den stora glädjen att välkomna Jonas Ahlberg till Castra Väst Management!

Han är beteendevetare med lång och bred erfarenhet som projektledare, verksamhetschef och affärsutvecklare. Han har bakgrund inom digitalisering och effektivisering av utbildning, HR och organisationsutveckling, rekrytering och bemanning, CSR och kompetensutveckling. Jonas börjar denna vecka på ett uppdrag där han kommer att arbeta med digitalisering och verksamhetsutveckling på Göteborgs Stads Intraservice.

Med Jonas ombord så spetsar vi vårt management-bolag i Göteborg ytterligare och vi är glada att få med en så engagerad kollega med stor kompetens och härlig personlighet.

Vi är väldigt stolta och glada att Jonas startat hos oss och vi hälsar honom varmt välkommen till Castra!

Nyfiken på Castra Väst Management? Läs mer här.

Johan Wallgren Castra Väst Industriteknik

Castra Väst Industriteknik välkomnar Johan Wallgren

Vi är väldigt glada att kunna presentera Johan Wallgren som vårt senaste tillskott till Castra Väst Industriteknik!

Johan kommer ursprungligen från Lidköping och har pluggat teknisk fysik i Umeå där han valde att inrikta sig mot medicinteknik. Han kommer närmast från ett uppdrag som kvalitetsingenjör för respiratoriska produkter och kommer på Castra att fortsätta arbeta med kvalitetsfrågor inom medicinteknik där han precis påbörjat ett nytt uppdrag.

Vi är oerhört glada att Johan valt att hoppa på Castra-tåget och vi hälsar honom varmt välkommen till teamet!

Nyfiken på Castra Väst Industriteknik? Läs mer här!

Castra växer

Castra ökade omsättningen med 66% under 2018

Förra veckan gick vi ut med att vi i maj 2018 firade att vi nått 100 konsulter. Nu kan vi stolt konstatera att även Castras omsättning ökat marknat under året!

Som tidigare nämnt var 2018 ett riktigt succéår i Castras historia. Bolaget växer i hög takt och det är tydligt att vi lockar de bästa medarbetarna till oss. Vi har under året inte bara passerat 100 fantastiska medarbetare och etablerat nya kontor på flera orter, utan vi har även ökat vår omsättning med så mycket som 66%! Koncernen som grundades för 6 år sen omsätter nu hela 99,8 miljoner kronor.

Castra bygger på en bolagsstruktur baserat på nischade dotterbolag. Dotterbolagskonceptet har visat sig fungera otroligt bra och under 2018 har nischsatsningar inom Industri och Management startats som redan sett stor framgång. Vårt mål är att ha ett härligt, engagerat företag där man arbetar tillsammans med människor med liknande intressen och kompetenser.

Vill du också bli en del av Castra? Läs mer om oss eller kika in på vår karriärsida.