Castra Syd välkomnar Emma von Hauswolff som senior konsult!

Castra har den stora glädjen att välkomna ännu en stjärna till gänget i syd!

Emma har de senaste fem åren arbetat som Junior Projektledare och Koordinator inom retail, där hon bland annat varit med och drivit utrullningen globalt av ett nytt kassasystem. Emma tar nu klivet in som Senior Konsult och Projektledare, och fortsätter arbetet hos ett stort möbelföretag.

Emma bidrar med en bred kunskap trots sin ålder, och en förmåga att se helheten samtidigt som hon inte missar detaljerna. Hon är en duktig kommunikatör som tar stort ansvar, ser lösningar och driver projekt hela vägen i mål.

Vi är oerhört glada att Emma startar hos oss, och hälsar henne varmt välkommen!

Castra föreläste i Kommunikativt Ledarskap

I början av april genomförde en av Castras managementkonsulter en mycket uppskattad föreläsning inom Kommunikativt Ledarskap för ett hundratal chefer på Sundsvalls Kommun.
 – Jag la upp föreläsningen  kring beteendevetenskap (DISC-analys), fråge- och lyssningsteknik (SPIN), agilt ledarskap (SCRUM) samt sju goda vanor (Covey) för balans mellan hälsostödjande processer och goda resultat, vilket var mycket uppskattat, berättar Björn Carlsson. Det är extra roligt eftersom Sundsvalls Kommun dessutom är en helt ny ramavtalskund för Castra.

Intervju med Björn innan föreläsningen

Jubilar uppvaktas med tårta och presenter!

Dagarna innan påsk uppvaktades vår jubilar med tårta och presenter från Castra.

– Det är alltid roligt och lärorikt att se hur våra konsulter har det i sin vardag. Attt kunna bjuda både dem och deras kollegor på en fika är roligt och uppskattas mycket! Nu fyller ju konsulten dessutom jämnt så då vill vi ju fira med lite extra presenter, säger Magnus Nilzén, VD Castra Systemutveckling ABVårkonferens på Ästad Vingård

Castras första medarbetarkonferens för året gick av stapeln på Ästad Vingård.
Vi hade några intensiva, roliga och utvecklande dagar där vi fortsatte arbetet vi startade på konferensen i höstas, utmanade oss i olika kluriga/fysiska team-övningar i ”Fångarna på gården” och njöt av god mat tillsammans.

Mycket uppskattat av alla som deltog!

Castra Syd välkomnar Patrik Ohlsson som Senior konsult!

Castra har den stora glädjen att välkomna ännu en senior konsult till gänget i Syd!

Patrik har en gedigen erfarenhet som Projektledare och Scrum Master från mobilindustrin. Han är van att arbeta i internationella miljöer, med korta deadlines och högt tempo.

Som första uppdrag hos Castra går Patrik in som Projektledare för ett team som ska utveckla appar inom smarta hem.

Patrik har lång erfarenhet och är trygg i sin roll, han bidrar med stor kompetens, förmåga att se helheten och hitta lösningar på komplexa problem.

Vi är oerhört glada att Patrik startar hos oss och hälsar honom varmt välkommen!

Castra Syd välkomnar Torbjörn Rebert som Senior Konsult

Castra har den stora glädjen att välkomna Torbjörn Rebert till gänget i syd!


Torbjörn har lång och gedigen erfarenhet inom test och kvalitet och närmast kommer från ett långt uppdrag som testare samt testledare i internationell miljö inom modeindustrin.


Dessförinnan har han arbetat länge med system och projektledning inom bank och försäkring. Hans första uppdrag som Castrakonsult blir att gå in i en senior testroll på ett företag i möbelbranschen.


Torbjörn bidrar med stort kunnande och djup kompetens, vi är oerhört glada att han startar hos oss på Castra, varmt välkommen!

Castra hälsar Lena Jensen välkommen!

Lena är en erfaren IT-konsult med över 20 års erfarenhet. Hon har gedigen erfarenhet som Systemutvecklare, Metodspecialist/coach och Projekt ledare. Lena har bl. a. jobbat med test, krav, software configuration and change management. Agila principer har alltid varit grundläggande filosofi.

Hennes bakgrund från komplex, IT intensiv, internationell verksamhet, har gett henne en bred och djup generisk förståelse för hela systemutvecklings-livscykeln.

Vi önskar Lena välkommen till Castra.

Castra vinner långt java-uppdrag i Jönköping

Castra har via ett av sina ramavtal tillsammans med en av våra samarbetspartner vunnit ett nytt uppdrag på ett statligt verk i Jönköping. Uppdragets fokus är utveckling inom Java (JEE) och Javaskript enligt agila principer. Ett kul och utmanande uppdrag för vår konsult. 

Scrummaster till verk i Norrköping

Castra har tecknat avtal för ett uppdrag som Scrum Master på ett statligt verk i Norrköping. Uppdraget innebär att konsulten i nära samarbete med den Agila Coachen utvecklar arbetssätt och implementerar förbättringar så väl som att ansvara för att utvecklingsteamet fungerar, producerar och följer verkets utvecklingsprocess.