Castra Väst Systemutveckling välkomnar Gerardo Machado Gandaria som senior konsult!

Vi välkomnar med glädje ytterligare en vass kollega till systemutvecklarna i Göteborg!

Gerardo har över tjugo års erfarenhet inom IT, systemutveckling och i synnerhet Java. Han har arbetat med allt från terminalbaserade system till det senaste inom JS-frontend. Gerardos första uppdrag är att som systemutvecklare i ett agilt produktteam stärka kundens leveransorganisation för utveckling av affärs- och betalningssystem för detaljhandel.


Vissa veckor är bättre än andra!

Vissa veckor faller allt bara på plats och ger ett resultat utöver det vanliga. Självklart ska ett bra arbete och framgång firas med stil! Champagne och kanapéer fick avsluta veckan.

Urban Scherdin firades

Nyligen fyllde vår konsult Urban Scherdin år och självklart firades han med tårta tillsammans med kollegorna på Volvo!

Björn Carlsson firades med tårta

Nyligen fyllde vår konsult Björn Carlsson år och självklart firades han  med tårta och ”skönsång” från kollegorna på kontoret.

Castra Syd välkomnar Anna Jakobsen som Konsultchef!

Efter det senaste årets kraftiga tillväxt i Syd har vi nu glädjen att presentera en ny fantastisk kollega som Konsultchef!

Anna kommer närmast från bemanningsföretaget Bravura, där hon jobbat med rekrytering och som Konsultchef de senaste fem åren.

På Castra kommer Anna att arbeta med både rekrytering, ta hand om konsulter och  arbeta med kunder.

Anna har en stor bredd i sin erfarenhet, och är duktig på att skapa goda relationer med både konsulter och kunder.

Hon bidrar med både energi, driv och en förmåga att skapa struktur omkring sig.

Vi ser att Anna med sin erfarenhet kan hjälpa oss att bli ännu bättre och hantera de utmaningar som kommer av att växa väldigt snabbt.

Vi är oerhört glada att Anna startat hos oss och ser fram emot en spännande höst!

Castra Syd välkomnar Jörgen Porath som senior konsult!

Castra har den stora glädjen att välkomna ännu en vass kollega till gänget i syd!

Jörgen har lång och bred erfarenhet inom både systemutveckling, kravhantering och projektledning. Han har jobbat hands-on med utveckling, systemadministration, som kravhanterare, lösningsarkitekt och projektledare.

Jörgen har många strängar på sin lyra, och har dessutom erfarenhet från stora projekt inom både privat och offentlig sektor. Han är en driven och målinriktad konsult som kan ta sig an den roll kunden kräver, och alltid har ett stort affärsfokus. Han ser till det övergripande målet och hjälper gärna kunden att konkretisera vad som ska åstadkommas, för att säkerställa en kvalitativ leverans.

Jörgens första uppdrag som Castra konsult är att gå in som systemutvecklare på ett av våra egna avtal på en stor myndighet. Uppdraget kommer innebära att Jörgen får använda bredden i sin kompetens och även arbeta en del med kravhantering.

Vi är oerhört glada att Jörgen startar hos oss och hälsar honom varmt välkommen!

Castra Väst IT Management – Kick Off 2017

Castra Väst IT Management bjöd in både ledare och medarbetare på en heldags kick-off på Björkö i Göteborgs norra skärgård. En härlig och produktiv dag som även gav möjligheten att lära känna kollegorna bättre. Vem kunde ana att grävmaskiner och exklusiva keramikgrillar var några av de gemensamma intressen som uppdagades?
Dagen avslutades i matlagningens tecken och efter att gänget utrustats med knivar, kastruller och fina råvaror tillagades en härlig fisk och skaldjursgryta med hjälp från köket. 

Castra Syd välkomnar Per Mattsson som Senior konsult!

Castra har den stora glädjen att välkomna ännu en kollega till gänget i syd!

Per har gedigen erfarenhet inom projektledning och IT infrastruktur. Han har både agerat IT manager, drivit diverse projekt, drivit förhandlingar och jobbat med att ta fram strategier. Närmast kommer han från en roll där han arbetat med ett stort utrullningsprojekt mot en kommun.

Per är duktig på att organisera, skapa ordning i kaos, göra en plan och följa den, så att inga bitar missas på vägen till målet.

Hans breda erfarenhet gör att han snabbt kommer in i nya projekt och skapar struktur för sig själv och andra.

Pers första uppdrag som Castra konsult är att gå in som delprojektledare hos vår kund som ska ta över driften för några skånska kommuners IT miljö.

Vi är oerhört glada att Per startar hos oss och hälsar honom varmt välkommen!

Castra certifierade som A Great Place to Work!

Castra Group AB inledde under 2017 ett samarbete med A Great Place to Work som ett led i att utveckla det redan pågående kulturarbetet inom organisationen. Under året har en extern medarbetarundersökning genomförts, så väl som en kulturaudit då man granskat ledningsgruppens arbete med internkulturfrågor.
-När Castra startade för lite mer än 4 år sedan arbetade vi tillsammans med personalen fram att vi skulle arbeta utifrån att vi ”ska vara stolta över det vi bygger tillsammans” och det kan jag med glädje säga att vi är! Certifieringen är ett kvitto på att vi tänker rätt och är på rätt väg, säger Michael Hammarin grundare och koncernchef för Castra Group AB.

”Vi har en prestigelös och transparent organisation där jag känner att alla har lika stort inflytande och lika stor chans att påverka. Jag känner också en samhörighet och att man blir hörd när man kommer med förslag och idéer. Jag har också en otroligt bra chans att påverka min egen situation gällande arbetsuppgifter, lön och ledighet” är ett citat från vår medarbetarundersökning, säger Helena-Maria Hedberg, som projektleder arbetet. Det gör mig stolt att vår medvetna satsning med att fokusera på våra medarbetare, på ökat medarbetarinflytande och satsningen på en prestigelös anda som ser fler möjligheter än hinder ger resultat.
– Även om undersökningen visar att 91% av våra medarbetare svarar positivt på frågan om vi är en bra arbetsplats kommer vi inte luta oss tillbaka och säga att vi är nöjda fortsätter Helena-Maria. En bra internkultur är en färskvara som måste vårdas för att leva vidare och utvecklas. Ett nära samspel mellan ledning och medarbetare är en förutsättning för att lyckas.


Castra Syd välkomnar Tommy Au som senior konsult!

Castra har den stora glädjen att välkomna ännu en fantastisk kollega till gänget i syd!

Tommy har en bred teknisk bakgrund inom IT infrastrukturområdet, där han har specialistkunskaper inom flera områden. Han har de senare åren haft roller som Technical Lead och Business Analyst i stora internationella miljöer.

Tommy har en förmåga att se helheten och ha ett affärsperspektiv, samtidigt som han inte missar detaljerna och kan gå in på djupet när det behövs.

Hans första uppdrag som Castra konsult är att ta sig an rollen som IT coordinator lead för ett projekt hos ett möbelföretag.

Vi är oerhört glada att Tommy startar hos oss och hälsar honom varmt välkommen!