Castra Syd välkomnar Evangelos Kalanidis som Senior Konsult

Castra har den stora glädjen att välkomna Evangelos till gänget i syd!

Evangelos har tidigare haft roller som IT och driftschef på flera olika företag. Närmast kommer han från en sådan roll i Köpenhamnsområdet, där han drivit större IT infrastrukturprojekt, både på strategisk och teknisk nivå.

Evangelos har en bred kompetens inom IT infrastruktur, han är duktig på att se helheten och skapa ordning och reda.

Hans första uppdrag som Castra konsult är att ta just en bred roll och driva infrastrukturprojekt hos en teleoperatör.

Vi på Castra är oerhört glada att Evangelos startar hos oss och hälsar honom varmt välkommen!

Castras tillväxt fortsätter: 56 procent fler medarbetare!

Personalstyrkan har ökat betänkligt och vid räkenskapsårets slut, 2017-06-30 var vi 80 medarbetare. Nischbolagskonceptet med ett utpräglat fokus på att vara bäst i kombination med möjligheten till delägande slår mycket väl ut. Vill du bygga nästa nisch eller bli en del av ett framgångsrikt bolag, hoppas vi du hör av dig!


Castra Syd välkomnar Dacian Horescu som Senior Konsult

Castra har den stora glädjen att välkomna ännu en senior profil till gänget i syd!

Dacian har en gedigen bakgrund som Ingenjör, Projektledare och Lösningsarkitekt. Han har jobbat på bolag som Nokia och Ericsson både i Sverige och utomlands, samt drivit eget under några år.

Dacian bidrar med stort tekniskt kunnande, samtidigt som han har en förmåga att se helheten och hantera intressenter och företagspolitik på flera nivåer.

Hans första uppdrag som Castrakonsult blir att gå in som Solution Architect inom möbelindustrin.

Vi är oerhört glada att Dacian startar hos oss och hälsar honom varmt välkommen!

 

Quiz på kontoret i Göteborg.

Sommaren inleddes och våren avslutades med en härlig quizkväll på kontoret i Göteborg. Quizen leddes av ingen mindre än Glenn-barernas egen quizmaster Johan Jonsson. 

Kluriga frågor i kombination med åtråvärda Håkan Hellström-biljetter i potten ledde till en kväll med hög stämning och mycket glada skratt. Segrande lag var ”De fantastiska Fem” och efter lottning i laget stod Alex Nesic som vinnare av konsertbiljetterna. På Castra utmanar vi oss själva även utanför jobbet

På Castra letar vi efter individer som har det där lilla extra. Personer med driv, engagemang och en inställning att det mesta är möjligt.

Det uppmuntrar vi på flera olika sätt. Förutom att alla på Castra får möjlighet att engagera sig i bolaget med styrelseuppdrag, ta ansvar för affärsområden etc, så uppmuntrar vi även till personliga utmaningar.

Nyligen cyklade Castra Syds VD Josefine Övegard exempelvis Vätternrundan för första gången.

”Känslan efteråt är fantastisk, jag och teamet nådde målsättningen att cykla under 10 timmar, jag är oerhört nöjd och glad!”

Josefine gör Vätternrundan som en del av en svensk klassiker, där Vasaloppet avklarades i mars i år.

Foto: Happyride.se

Castrakonsult på silverplats i tävlingen, OWASP Security Sheperd

SEB har en intressant och utmanande idé där de genom tävlingen Security Sherperd spelifierar IT-säkerhetsfrågor. Förutom att vara ett spel fungerar programmet även som utbildning på IT-säkerhetsområdet.

Deltagarna kan välja att delta i grupp eller individuellt och vid senaste tillfället var 400 deltagare kallade och det blev 7 lag som deltog. Castras konsult ställde upp individuellt och knep en mycket väl förtjänad andra plats. Laget som kom på första plats bestod av 3 personer. 

Vill du veta mer om tävlingen gå in på 

Castras konsulter utmanar sig inte bara yrkesmässigt!

The Great Wall Marathon, (maraton på Kinesiska muren) startade 1999 och räknas som ett av världens tuffaste lopp. I år deltog ca 2200 personer från 59 länder som sprang distanserna 8 km, 21 km eller 42 km. Temperaturen under loppet låg runt 35-36 graders värme. Castras medarbetare Marly ingick i en svensk grupp coachad av Lovisa ‘Lofsan’ Sandsröm.  Marly sprang 21 km varav 3,5 km på muren.  Ett minne för livet och en fantastisk prestation av Marly!

Imponerande är att det var svenska Sofie Nelson som vann damernas maraton. 

Fotograf: Privata bilder som publiceras med Marlys godkännande.Castra välkomnar Gustaf Hederström

Gustaf är en konditionsidrottande trebarnsfar som gärna tar sig till fjällstugan för att åka skidor. Han har en bakgrund inom IT-drift och har bland annat drivit projekt kring virtualisering och migrering av IT-tjänster samt nybyggnation ur ett IT-perspektiv. Nu går Gustaf in som projektledare till kundens IT-avdelning för trafiknära utrustning. I ett första steg skall han koordinera ett projekt där skärmar för digital signage skall köpas in och installeras.


Vi är oerhört glada att Gustaf startar hos oss, och hälsar honom varmt välkommen!

Castrakonsult kravställer nytt CRM-system

En av Castras konsulter har fått rollen kravanalytiker för ett nytt CRM-system som ska användas av kundens globala säljkår. Systemet skall hantera allt från identifiering av ny affärsmöjlighet till bekräftad order och leverans.