Delaktighet

Delaktighet och medarbetarengagemang på Castra

Konsultbranschen är i ständig förändring och dagens konsulter har höga krav på sina arbetsgivare. De kräver frihet, flexibilitet och möjlighet att påverka. Dagens konsultbolag behöver vara föränderliga, snabbfotade och tillmötesgå branchens förändringar och konsulters krav. På Castra tror vi på ett företag där framgång kommer från delaktighet, medarbetarengagemang och arbetsglädje. 

För att främja engagemang och delaktighet arbetar vi på Castra bland annat med delägarskap, advisory board och projektgrupper. Vi tycker det är viktigt att man som medarbetare har möjlighet att förverkliga sina idéer och tankar, både kring ens eget dagliga arbete men också hur bolaget ska drivas och verksamma. Genom delägarskap, advisory board och projektgrupper har våra medarbetare stora möjligheter att påverka bolagets utveckling och forma den arbetsplats de vill vara en del av.

Advisory board

Vi är ett team som arbetar tillsammans mot ett gemensamt mål och alla har en viktig del i att nå målet. Vi ser det som en självklarhet att involvera medarbetare i arbetet att ta fram värderingar och att arbeta med organisationens strategi för att öka delaktighet. Därför har varje regionbolag en styrelse eller advisory board som fungerar som ett styrorgan i bolaget. 

Alla medarbetare erbjuds möjligheten att sitta med i bolagets advisory board och här beslutar medlemmarna om allt som har med bolagets välmående och utveckling att göra. Här diskuteras större frågor så som företagets strategiska arbete, mål och fokusområden. Här tar medarbetarna ett kliv framåt och uttrycker fritt sina önskemål och åsikter för företaget i stort och hur vi ska jobba framåt. 

Delägarskap

Delägarskap är ytterligare ett sätt att tillmötesgå konsulternas krav på medverkan och frihet. Castra är ett entreprenörsdrivet företag med korta beslutsvägar där alla våra medarbetare har möjlighet till delägande från första dagen. Som delägare har den som önskar stor möjlighet att vara med och påverka verksamheten och beslut gällande strategisk inriktning, långsiktiga mål och den dagliga verksamheten. Delägarskapet bidrar till ett härligt, engagerat företag som vi bygger tillsammans med medarbetarna. Gemensamt formar vi den arbetsplats vi vill vara en del av och tillsammans skapar vi ett roligt och givande arbetsklimat. 

Projektgrupper

Castra har ett antal interna projektgrupper som arbetar med specifika frågor. Många projektgrupper är självinitierade av våra medarbetare och arbetar med utveckling av frågor de själva tycker är intressanta. Just nu har vi projektgrupper som bland annat arbetar med utvecklingen av kulturarbetet, hur Castra ska bli en mer attraktiv arbetsgivare för kvinnor samt varumärke och marknadsföring. Konsulterna som dagligen är ute hos uppdragsgivarna bidrar med ett annat perspektiv och kan komma med värdefull input för hur marknaden ser ut, vad som fungerar och inte och hur vi kan jobba framåt i dessa frågor. 

Delaktighet och medarbetarengagemang är en tung grundpelare i hur Castra arbetar. Vi ser det som självklart att bolaget byggs tillsammans med våra medarbetare. Castra är ett bolag där alla respekteras och åsikter och input faktiskt ageras på.

Läs mer om Castra här.
Spana in våra lediga tjänster här.

Castra Syd välkomnar Tommy Olsson!

Castra Syd är stolta och glada över att få välkomna Tommy Olsson!

Tommy är senior generalisttekniker med gedigen erfarenhet av support, systemförvaltning, IT-management och projektledning, han är även en fena på Microsofts produkter. Tommy kommer stötta kund med support och administration i Office365 och kommer även vara delaktig i förbättringsprocesser och dokumentation.

Tommy är en utåtriktad ”doer” som drivs av personlig och professionell utveckling.

Varmt välkommen till Castra, Tommy!

Sommaravslutning med Castra Mellansverige

Castra Mellansveriges sommaravslutning hölls i Norrköping och bjöd på full fart på gokartbanan. Dagen avslutades sedan med en trevlig middag tillsammans!

Stort tack till gänget i Mellansverige för en riktigt laddad dag!

Castra Mellansverige sommaravslutning

IMG_20190531_181029

IMG_20190531_181055

IMG_20190531_184407

IMG_20190531_185009

Castra Syd välkomnar Patrik Ohlsson tillbaka!

Patrik har gedigen erfarenhet från IT-branschen, med många år inom Telekom på Sony, därefter har han drivit projekt inom Smarta hem. Nu har Patrik gått in som Scrum master i ett nystartat projekt inom offentlig sektor där de ska utveckla en digital tjänst med hjälp av artificiell intelligens.

Patrik gör comeback hos Castra efter ett kortare mellanspel på ett annat bolag. Vi är oerhört glada att han valt att komma tillbaka till oss!

Patrik Ohlsson Castra Syd

 

Avtackning för Lars-Henric Nyström

Igår tackade vi av Lars-Henric Nyström som nu kommer att gå i pension. Lars-Henric har varit med Castra sedan starten 2012 och varit en stor del av Castras resa. Kvällen bjöd på bubbel, god middag, tipspromenad och en riktigt härlig stämning bland alla 37 kollegor som kom för att fira.

Vi vill tacka Lars-Henric för dessa fantastiska år tillsammans och önskar honom all lycka i framtiden!

file1-2

file2-2

file3-1

file4-1

file-6

file6-1

file7

file8

file9

file10

file11

Team Rynkeby – God Morgon från Sverige till Paris

Castra valde i år att sponsra Team Rynkeby – God Morgon som är en del i ett europeiskt välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar till barn med cancer och deras familjer. Igår kom Ingvar Jansson förbi Castras kontor för att överlämna ett diplom och prata mer om loppet till Paris. Ingvar är med i ett av Sverige-lagen som nu på lördag påbörjar 125 mils cykling från Sverige till Paris.

Vill du vara med och bidra till inslamlingen till Barncancerfonden? Genom länken nedan har du möjlighet att “köpa” Ingvars mil i sadeln. Meddelar du dessutom honom vilken sträcka du önskar så lovar han att återkoppla hur just “din” sträcka var. En mil kostar endast 100 kr och alla pengar som samlas in går oavkortat till Barncancerfonden. Förra året kunde 35 miljoner kronor lämnas över till Barncancerfonden i Sverige. Vi hoppas självklart att summan bli ännu större i år så att ännu fler cancersjuka barn kan bli hjälpta.

Vi tackar Ingvar och alla andra deltagare för deras otroliga jobb och önskar dem stort lycka till nu på lördag! 

Köp Ingvars mil här.

Sommaravslutning med Castra Öst

Castra Östs sommaravslutning bjöd på en fartfylld upplevelse där vi fick testa våra vingar på Bodyflight Stockholm. Dagen avslutades med en trevlig middag med hela gänget på Restaurang Matilde!

Tack Castra Öst för en riktigt trevlig dag!

Castra Öst sommaravslutning

file2-1

file3

file4

file5

Sommaravslutning med Castra Syd

I söndags firade vi sommaren tillsammans med våra kollegor i Castra Syd! Inspirationsföreläsning, spa och övernattning på Ystad Saltsjöbad. Tack till vårt härliga gäng i Syd och tack Therese Wallter för en grym föreläsning om kommunikation!

Castra Quinn – Castras nätverk för kvinnor

Förra veckan kickade vi igång Castra Quinn – Castras nätverk för kvinnor. Vi vill att fler kvinnor ska våga ta steget och söka sig till IT-branschen och tror att mötet med andra kvinnor i branschen är otroligt viktigt. Castra Quinn är en plattform för att utbyta erfarenheter, diskutera tankar och idéer, dela med sig av kontakter och hjälpa varandra framåt, både personligt och professionellt. Tack till Therese Wallter för en grym inspirationsföreläsning kring framgånghjulet!

Castra Quinn

Dennis Lindqvist Castra Syd

Vi välkomnar Dennis Lindqvist till Castra Syd!

Vi har den stora äran att välkomna Dennis Lindqvist till Castrafamiljen!

Dennis har lång och gedigen erfarenhet av IT-infrastruktur, projektledning och informationssäkerhet, och går nu in i rollen som ansvarig för drift och förvaltning av kunds Sharepoint-miljö.

Vi är glada att välkomna en så härlig, engagerad och entusiastisk medarbetare. Vi är övertygade om att Dennis kommer bli en stor tillgång till gänget i Syd!