2023!

2023 – En tillbakablick

Under 2023 fortsatte vi på Castra att blomstra trots de pågående globala utmaningarna, inklusive konflikter, elkriser och ekonomisk osäkerhet. Vi stod stadigt mitt i stormen och fortsatte vår imponerande tillväxt, ökande personalstyrka och framgångsrika försäljning. Vi befäste vårt positiva arbete inom den offentliga sektorn och upplevde ett rekordår när det gäller utmärkelser för sitt engagemang för medarbetarnas välmående och stabila tillväxt. Här är våra topp 5 höjdpunkter från året!

1. Vi presenterade vårt nya, livliga utseende och varumärkesidentitet.
I en djärv satsning för att inleda det nya året avslöjade vi en fräsch och livlig framtoning, det tillsammans med en helt omarbetad varumärkesidentitet. Castras förvandling speglar en färgstark anda som vi kan se våra energiska individerna som utgör grunden för Castra.

Den nya visuella identiteten är inte bara en ytlig förändring – den representerar en strategisk ansträngning för att anpassa Castras externa bild med den livliga kulturen och kreativiteten som definierar organisationen internt.

Den omgestaltade logotypen står i centrum för Castras omprofilering. Castra har inte en logotyp, utan flera. Logotypen har inspirerats av att varje medarbetare får bestämma själv hur, var och när man vill arbeta. Det blir då naturligt att man också får bestämma sin egen logotyp. Byggstenarna består av ordet Castra skrivet med sex olika typsnitt. På så sätt får varje bokstav i namnet Castra ett unikt utseende. Sammanlagt finns det 720 olika varianter att bygga. Det är en kreativ process som går bortom traditionella ramar och symboliserar Castras syn på att främja och hylla frihet, både inom arbetsplatsen och genom den visuella identiteten.

2. Toppår med utmärkelser

  • Gasellföretag för andra året i rad.
  • GPTW andra plats i Sverige och med på topplistan av Europas bästa,
  • Topp 5 i Radars Leverantörsutvärdering.
  • Karriärföretag för andra året i rad där vi även nominerades inom kategorierna Bästa Sociala Medier och Bästa hemsida och även vann kategorin Bästa hemsida.
  • vår VD nominerad till Entreprenur of the Year av EY
  • UC Nordiskt tillväxtcertifikat.

3. Castra etablerade sig i norr
I en strategisk manöver som visar på både anpassningsförmåga och tillväxt omfamnade vi på Castra de norra regionerna och presenterade stolt Castra Norr. I spetsen för Castra Norr står Karl Hellström, som intog rollen som VD, och Annika Blomqvist, som klev in som Konsultchef för regionen. Båda bidrar med en djup erfarenhet och en gedigen förståelse för den lokala marknaden, vilket positionerar Castra Norr för framgång från första stund. Karl Hellström och Annika Blomqvist, med sina rötter djupt förankrade i regionen, såg potentialen för tillväxt och utveckling i de norra områdena. Valet av Sundsvall, med sin växande affärsmiljö, gjordes som central knutpunkt för Castra Norrs verksamhet.

4. Ett år av tillväxt
Sedan Castra grundandes för elva år sedan har vi befäst vår position som en betydande aktör inom branschen. Genom konstant innovation och dedikation till kvalitet har vi nu nått nya höjder och visar på en imponerande finansiell prestation. Vid den senaste rapporteringen per den 30 juni hade vi ökat vår omsättning till en imponerande summa av 464 miljoner kronor. Den tillväxten indikerar inte bara Castras styrka och relevans på marknaden utan speglar även en påtaglig efterfrågan på våra tjänster och lösningar.

5. Imponerande tillväxt i antalet långsiktiga affärsrelationer
Under 2023 har vi på Castra intensifierat våra insatser inom den offentliga sektorn och har nu etablerat över 78 ramavtalskunder. Denna betydande prestation markerar inte bara en ökning i antalet strategiska partnerskap utan även en väsentlig förstärkning av företagets stabilitet och förtroende på marknaden.

Vill du veta mer om Castra? Läs mer om oss här

Anlita oss

Jobba hos oss