Winter Norr

Castra etablerar sig i norr

Winter is coming! Castra har haft en fantastisk tillväxt de senaste åren, och det tar inte slut här. Nu acklimatiserar vi oss till nordligare breddgrader och etablerar äntligen Castra Norr! Efter framgångsrika år inom IT-branschen kliver nu Karl Hellström och Annika Blomqvist in som VD respektive Konsultchef för regionen. Med starka rötter i regionen har de valt att centrera sin verksamhet i Sundsvall.

VAD ÄR ERAN ROLL PÅ CASTRA? OCH VAD SER NI FRAM EMOT?
-Castra Norr startar upp som ett nytt affärsområde inom koncernen och vår uppgift är att bygga upp en fantastisk konsultgrupp som skall leverera ett högt värde ute hos våra kunder. Karl tar sig an rollen som VD med ansvar för försäljning och initialt ett stort fokus på rekrytering. Annika går in som konsultansvarig och med fokus på den operativa leveransen, från och med 22a Januari 2024. Med stöd från koncernledningen tar vi fram en strategi och budget, med en ambitiös målsättning.  

Vi är otroligt peppade på att kicka igång och bygga världens bästa bolag i norr, i ren Castra anda 😊  

VAD VAR DET SOM LOCKADE ER TILL CASTRA?
-Vi båda har en bred erfarenhet att arbeta som konsulter och har alltid sökt efter ett Castra-upplägg. Helt enkelt där konsulten har stor frihet att bestämma över sin egen vardag och få behålla en stor del av sitt levererade värde ut till kunderna. Det märks att kulturen på Castra präglas av glädje, passion och en fantastisk VI känsla. Det lockade verkligen att få ta en del av just det. Det ska bli otroligt kul att få sätta vår egen prägel utifrån ett Norrlandsperspektiv. 

HUR SER ER BAKGRUND UT?
Karl har en civilekonomutbildning i grunden med inriktning på IT och affärssystem. Vidare har han arbetat i olika roller som applikationskonsult, projektledning och sälj. På senare år har han utvecklats i rollen som affärsutvecklare, där teknik knyts samman med affärsnytta.  

Annika har bakgrund i hotellbranschen och IHM Business School där hotelldirektörsdrömmar utbyttes till en passion för system och relationen med människor. Hon har haft olika konsultroller inom ekonomi, sälj och som projektledare med ansvar för budget och leverans. Vidare är hon duktig på merförsäljning och att bygga broar mellan teknik- och ekonomiprofiler.  

NÅGOT SOM LIGGER ER VARMT OM HJÄRTAT?
-Förutom motivationen och glöden som finns i att bygga ett fantastiskt bolag, så är mötet med olika sorters människor riktigt häftigt. Att identifiera vad som triggar den specifika individen och sedan tillsammans arbeta mot ett gemensamt mål. Sedan ser vi fram emot att få spöa alla andra regioner i allt som har med en boll att göra 😊 Golf, padel, innebandy, fotboll eller snöbollskrig? BRING IT ON! 

Vi är fantastisk glada över att äntligen etablera oss i Norr! Norr är en viktig pusselbit för att vi ska fortsätta leverera toppkvalitet till våra kunder i hela landet. Karl och Annika har båda lång erfarenhet från branschen och har verkat i Norrland under många år. Jag ser otroligt mycket fram emot att utveckla Castra Norr tillsammans med dem, säger Elin Toft, Koncern-VD på Castra.

Karl Hellström och Annika Blomqvist

Vill du veta mer om Castra? Läs mer om oss här

Anlita oss

Jobba hos oss