Inte det största konsultbolaget – men det bästa

Konsultgruppen med vinst varje gång

 
GPTW_Diner Gala Luxembourg 459

De bästa konsulterna med de bästa förutsättningarna. What’s not to like?

Våra konsulter styr själva vilka uppdrag de tar, när de jobbar, om de vill levla upp någon kompetens och hur och mycket lön och semester de tar ut. Att de får bygga sin egen logga är bara ytterligare ett bevis. Hos oss är möjligheterna bra nära oändliga. Win för alla parter, säger vi.

Vi är en av Sveriges bästa arbetsplatser. Det låter lite skrytsamt, förlåt. Men det är faktiskt inte vi som sagt det. Castra har sedan 2017 blivit certifierad av Great Place to Work, och har de senaste fyra åren blivit utnämnda till en av Sveriges Bästa Arbetsplatser. 2024 kammade vi även hem förstaplatsen i kategorin för stora företag. Som grädde på moset är vi dessutom Gasell- och Karriärföretag.

Kort om Castra

Vårt koncept

Frihet, utveckling och gemenskap. På den grunden bygger vi Sveriges bästa arbetsplats för konsulter.

Vår ödmjuka vision är att vara Sveriges bästa arbetsgivare för konsulter. Hur når vi dit då? Simply genom att erbjuda de som jobbar här det de vill ha: frihet, bra lön, obegränsad kompetensslipning och möjlighet att påverka företagets utveckling. Kanske viktigast av allt: vi erbjuder en oslagbar gemenskap tillsammans med lika skillade och drivna medarbetare som de själva.

Vår story

En konsultvärldens David bland alla Goliat. Så började sagan för över 20 år sedan.

Mikael Hammarin grundade Castra Consulting 1998, med visionen att skapa det bolag han själv ville jobba på. Inte det största men det bästa. Det skulle göras tillsammans med de skarpaste och trevligaste konsulterna och vila på rätt värden. Tio år senare var succén ett faktum. Castra vann Dagens Industris Gasell-pris som det snabbast växande bolaget i Västra Götaland – andra plats i hela Sverige. Men sagan var far from over där. 2012 grundades nya Castra och nästa kapitel började skrivas.

Systemutveckling Konsult

Vår tillväxt

Den som sa att business och pleasure inte går ihop har uppenbarligen inte jobbat på Castra.

Sedan starten 2012 har Castra vuxit stabilt varje år. Ibland är matte enkelt: lockar man de bästa konsulterna så kommer både uppdrag och pengar på köpet. Under 2022 har vi inte bara passerat över 350 medarbetare utan även ökat vår omsättning med 64 procent. ”Det går bra nu” kanske börjar bli en uttjatad referens, men på vår ekonomiavdelning spelas Petters banger fortfarande på repeat.

Vår historia

Mikael Hammarin grundade Castra Consulting 1998. Mikaels vision var att skapa det bolag han själv ville jobba på – inte det största utan det bästa. Det skulle göras tillsammans med de bästa och trevligaste konsulterna och bolaget skulle ha rätt känsla med engagerade medarbetare. Ett kvitto på att detta var ett lyckat koncept kom 2008. Då vann Castra DI:s Gasellutnämning som det snabbast växande bolaget i Västra Götaland, och kom på en andra plats i hela Sverige!

Mikael kände dock att han ville ta bolaget ett steg längre vad gäller medarbetarengagemang och möjligheter. Med syftet att bygga ett modernt bolag avyttrades stora delar av verksamheten. Det nya Castra grundades 2012 och skulle stå på fyra grundpelare: möjlighet till delägande, fler egna ramavtal, flexibel lönemodell och starka nischade dotterbolag.

Stora hjärtan och hjälpande händer

Vi strävar efter att vara en organisation med ett stort hjärta och en hjälpande hand. På Castra jobbar vi för ett hållbart samhälle genom jämställdhet, mångfald och inkludering.

#Castra4life

Nyfiken på att veta mer? Hör av dig till oss!