Best Workplaces Europe (3)

Castra är en av Europas bästa arbetsplatser

Castra är mycket stolta över att meddela att vi har utsetts till en av de bästa arbetsplatserna i Europa. Vi rankas som nummer 49 i kategorin medelstora på listan över de 150 företag i Europa som fått detta erkännande.

Det bästa av allt är att våra egna medarbetare är ansvariga för denna prestation. De deltog i den världsberömda medarbetarundersökningen från Great Place To Work – utformad för att få insikt i hur människor känner för sin arbetsgivare och sin arbetsmiljö.

Resultatet? Vi är inte bara en av de bästa arbetsplatserna i vårt eget land, utan i hela Europa.

GPTW_Diner Gala Luxembourg 329

Att spegla förtroendet

Medarbetarundersökningen från Great Place To Work är utformad för att illustrera hur specifika medarbetaruppfattningar kan påverka deras förtroende för sin arbetsgivare och för organisationens kultur.

Fler än 2,6 miljoner europeiska medarbetare ombads beskriva hur de upplevde sin arbetsmiljö. De rankade sin arbetsgivare utifrån påståenden som ”Det här är en psykiskt hälsosam arbetsplats” till ”När det går bra för organisationen får alla ta del av det”.

Uttalandena berör en mängd olika aspekter som rör respekt, rättvisa, stolthet och gemenskap – alla aspekter som organisationen Great Place To Work använder för att avgöra hur bra en arbetsplats är. Genom omfattande forskning och erfarenhet kan Great Place To Work avgöra vad som krävs för att göra en företagskultur trovärdig, säker och hälsosam för medarbetarna.

Fastställande av listan

För att utses som en av Europas Bästa Arbetsplatser måste ett företag först rankas mycket högt bland andra organisationer av samma storlek i sitt eget land. Därefter rankas de högst rankade inom varje storlek i varje land på en enda europeisk lista. Av de 3 350 deltagande företagen – små, medelstora, stora och multinationella – har endast 150 av de bästa arbetsplatserna i Europa valts ut. Castra fick i sin tur en 49:e plats bland medelstora företag.

 – Vi är fantastiskt glada över att ha blivit utsedda till en av Europas bästa arbetsplatser! Det är en tydlig bekräftelse att vårt engagemang för företagskulturen ger resultat. På Castra sätter vi människan i fokus och tillsammans bygger vi den arbetsplats vi själva vill jobba på. Vi värdesätter och främjar betydelsen av frihet, och ger våra medarbetare möjligheten att själva forma sina liv utifrån sina egna prioriteringar, Säger Elin Toft, Koncern-VD på Castra.

Bild på Elin Toft, VD Castra

Listan över Best Workplaces in Europe 2023 hittar du här

Vill du veta mer om oss? Läs mer här