Castra Sveriges Bästa Arbetsplats 2024

Sveriges Bästa Arbetsplats

Sent igår kväll blev det klart att Castra har blivit utsedda till Sveriges bästa arbetsplats 2024 av Great Place to Work. Efter att ha placerat sig på en andra plats förra året har Castra nu erövrat förstaplatsen i kategorin för stora organisationer med över 250 medarbetare.

I 22 år har Great Place to Work undersökt arbetskulturen för över 100 miljoner medarbetare runt om i världen, i över 150 länder. I Sverige baseras rankingen på organisationernas kulturöversyn och feedback från tusentals medarbetarenkäter, där medarbetarna får bedöma sina arbetsgivare. Castra har fått toppbetyg i samarbete, arbetsglädje och känslan av stolthet, och nästan samtliga medarbetare uppger att de ser fram emot att gå till jobbet varje dag. Endast ett fåtal arbetsplatser har lyckats uppfylla de kriterier som krävs för att kallas Sveriges bästa arbetsplatser. Sent igår kväll tilldelades Castra den prestigefyllda titeln Sveriges Bästa Arbetsplats 2024.

Castra har sedan 2017 blivit certifierad av Great Place to Work och har i och med detta år blivit utnämnda till en av Sveriges Bästa Arbetsplatser 5 år i rad. Respondenterna har tagit ställning till 61 påståenden som sammantaget mäter hur väl organisationerna presterar inom dessa avgörande områden. De 65 organisationer i Sverige som fått högst betyg rankas som Sveriges Bästa Arbetsplatser och får använda benämningen under 12 månader.

gptw_helbild

371px_ElinToft

Det är en oerhörd ära att ha blivit utnämnda till Sveriges bästa arbetsplats 2024. Vi arbetar ständigt med vår gemenskap, kultur och värderingar för att skapa en så bra arbetsplats som möjligt. Det är vår vision att vara Sveriges mest attraktiva konsultbolag, och denna utmärkelse är ett kvitto på att vi är på rätt väg!

Stora organisationer lista

foto castra gptw gala

Yours sincerely,

artikel författare
Emil Ahlenius
Art Director
Emil.Ahlenius@castra.se

 

This is what great looks like_vit med text

Anlita oss

Jobba hos oss

Castra: Hemligheterna bakom en av Sveriges bästa arbetsplatser

Varför Castra är mer än bara en arbetsplats

I hjärtat av den svenska tekniksektorn ligger Castra, ett företag som inte bara är känt för sin tekniska expertis utan även för sin exceptionella arbetsplatskultur. När Great Place to Work nyligen presenterade sin årliga lista över Sveriges bästa arbetsplatser, var det ingen överraskning att Castra stolt kunde inkassera andraplatsen. Men vad är det som gör Castra så speciellt? Och hur har de lyckats bibehålla sin position som en av landets främsta arbetsplatser år efter år?

En kultur byggd på tillit och gemenskap

Great Place to Work, med sin omfattande erfarenhet av att undersöka arbetsplatskulturer globalt, har pekat ut flera faktorer som är avgörande för att skapa en framgångsrik arbetsmiljö. Bland dessa återfinns ledarskap, rättvisa, jämställdhet, tillit, respekt och gemenskap. Castra har inte bara tagit dessa principer till hjärtat utan också implementerat dem i varje aspekt av sitt dagliga arbete.

Sedan 2017 har Castra varit certifierade av Great Place to Work, en bedrift som få svenska företag kan skryta med. Detta erkännande är inte bara en bekräftelse på företagets engagemang för sina anställda utan även på dess bidrag till att forma en arbetsplats där innovation och samarbete står i centrum.

Det som sätter Castra apart

En nyckelfaktor till Castras framgång är dess unika företagskultur, som präglas av en stark känsla av tillhörighet och en gemensam strävan efter excellens. Medarbetarna uppmuntras att ta initiativ och bidra med sina idéer, vilket leder till en dynamisk och innovativ miljö. Detta, kombinerat med ett transparent ledarskap som värderar och lyssnar på sina anställda, skapar en arbetsplats där varje individ känner sig värderad och motiverad att prestera sitt bästa.

Framtiden för Castra och dess medarbetare

Med en plats bland Sveriges bästa arbetsplatser fyra år i rad, ser framtiden ljus ut för Castra. Företagets framgångar på Great Place to Work-listan är inte bara en anledning till firande utan också ett bevis på att när företag sätter sina anställda först, leder det till ökad innovation, tillfredsställelse och, slutligen, framgång.

I slutändan står det klart att Castras engagemang för sina medarbetare och deras välbefinnande är vad som gör företaget till en av Sveriges bästa arbetsplatser. Genom att fortsätta att bygga på dessa grunder ser Castra fram emot att inte bara bibehålla sin position på listan utan att klättra och bli den bästa!

Nyckeln till att skapa en av Sveriges bästa arbetsplats där alla vinner

En revolutionerande syn på arbetslivet

Castra står ut i den svenska konsultbranschen inte bara genom sina imponerande prestationer och utmärkelser men även genom sin djupgående förståelse för vad konsulter verkligen värderar i sitt arbetsliv. Frihet, flexibilitet, personlig utveckling och en känsla av tillhörighet utgör kärnan i Castros företagsfilosofi. Denna unika kombination har cementerat deras position som en av Sveriges bästa arbetsplatser.

Anpassad framgång för varje konsult

Hos Castra är det en självklarhet att de bästa resultaten uppnås när konsulterna får styra över sitt arbete. Detta inkluderar allt från val av uppdrag, arbetstider, möjligheten att utveckla nya kompetenser, till att personligt anpassa lön och semester. Ett särskilt unikt erbjudande är möjligheten för varje konsult att bygga sin egen logga, vilket ytterligare understryker Castras åtagande till individens frihet och självuttryck. Detta är inte bara en vinst för konsulterna utan för hela företaget, som tror på att frihet leder till ökad kreativitet och innovation. Nöjda konsulter = Nöjda kunder.

Sveriges Bästa Arbetsplats – Ett företag som skiljer sig från mängden

Från dess blygsamma början som en konsultvärldens David bland Goliat, har Castra visat att deras unika tillvägagångssätt fungerar. Grundat 1998 och omstartat 2012, har företaget inte bara vuxit stadigt varje år utan också skapat en arbetsplats där business och pleasure harmoniskt samexisterar. Denna framgångsrika modell har lett till att Castra inte bara lockar de bästa talangerna i branschen utan också säkerställer en imponerande tillväxt och lönsamhet.

Framgångar som talar sitt tydliga språk

Med över 350 medarbetare och en omsättning som ökade med 64 procent under 2022, är det tydligt att ”det går bra nu” är ett understatement för Castra. Företagets förmåga att locka de skarpaste och mest drivna konsulterna har skapat en självgående motor av framgång. Att Castra har blivit ett hem för konsulter som söker mer än bara ett jobb – de söker en plats där de kan växa, påverka och bidra till något större – är ingen slump. Det är resultatet av målmedvetet arbete och en tydlig vision.

Castra: Ett företag byggt på drömmar och hårt arbete

Det Castra har uppnått sedan dess grundande speglar visionen om att skapa en arbetsplats som prioriterar medarbetarnas välbefinnande och utveckling framför allt annat. Genom att erbjuda obegränsade möjligheter för personlig och professionell tillväxt, har Castra inte bara blivit en magnet för branschens bästa talanger utan också en plats där innovation och framgång blomstrar.

Som en av Sveriges bästa arbetsplatser fortsätter Castra att visa att deras metod inte bara är hållbar utan också revolutionerande. I en värld där arbetsliv och personlig tillfredsställelse alltmer flätas samman, står Castra som ett strålande exempel på hur företag kan och bör fungera. Framtiden ser ljus ut för Castra, och för alla som är en del av denna anmärkningsvärda resa.