Castra vinner ramavtal med Öresundsbron

Castra har efter upphandling tilldelats ramavtal med Øresundsbro Konsortiet. Avtalet avser konsulttjänster inom IT-projektledning och ny teknik och sträcker sig i två år med möjlighet till förlängning i ytterligare två år. Castra har blivit rangordnade som nummer 1 i ramavtalet vilket innebär att Castra kommer att få möjlighet att leverera på alla avrop innan de andra leverantörerna. Gränsvärde för avtalets maximala utnyttjande är ca 65 miljoner SEK.

Öresundsbron ägs och drivs av Øresundsbro Konsortiet och organisationen arbetar för att skapa en säker och effektiv förbindelse mellan Danmark och Sverige samt säkerställa en fortsatt hållbar verksamhet.

– Den 16 kilometer långa förbindelsen fyller 20 år nästa år, men vi befinner oss i ständig utveckling och hög kompetens inom IT-projektledning är prioriterat. Vi ser fram emot samarbetet med Castra Group, säger Christofer af Ekenstam, IT-chef vid Øresundsbro Konsortiet.

Castra har i hård konkurrens blivit rankade som leverantör nummer 1 i det rangordnade ramavtalet.

– Vi är mycket stolta över att ha vi fått högst poäng i utvärdering och därmed tagit första platsen i avtalet. Det är extra roligt med tanke på att upphandlingen utvärderades med tonvikt på kvalitetskriterier som t.ex. process för att säkra en låg personalomsättning, metod för att säkra kompetensöverföring, kvalitetssäkring av uppdrag, resurser som tillhandahålls, ledning som en integrerad del av uppdraget samt kompetens inom ny teknik, säger Sebastian Fagerholm, ansvarig för offentlig sektor på Castra. 

– Att tilldelas plats nummer 1 på ramavtalet är ett kvitto på att Öresundsbron värdesätter den goda kvalitet som våra konsulter och interna personal levererar samt våra välutvecklade metoder och arbetssätt. Øresundsbro Konsortiet kommer att vara en strategiskt viktig kund i region syd och de expansionsplaner vi har för regionen. Vi ser fram emot att leverera toppklass och att bygga ett strategiskt partnerskap för att tillsammans kunna utveckla Öresundsbron med fokus på IT och ny teknik, fortsätter Sebastian.

Avtalet har precis tecknats och avtalsimplementeringen är nu i full rullning. Vi ser fram emot ett mycket roligt och spännande samarbete med Öresundsbron!

Porträttbild Hilda Hammarin

Hilda Hammarin

Marknadsföring & projektkoordinator