Introduktion till Castras kvinnliga nätverk

Castra Quinn, Castras kvinnliga nätverk, lanseras i Göteborg

Castra Quinn, Castras kvinnliga nätverk, lanserades förra veckan i Göteborg. Syftet med nätverket är att utbyta erfarenheter, engagera, inspirera och nätverka. Genom dessa möten hoppas vi kunna locka fler kvinnor till IT-branschen och stötta dem att faktiskt våga ta steget och söka.

– För oss är detta ett mycket viktigt initiativ. IT är en mansdominerad bransch och det är vill vi ändra på. Castra Quinn är en jämställdhetsplattform där vi vill lyfta fram kvinnor och ge dem större utrymme. Vi vill öka medvetenheten för jämställdhetsfrågor och kommer aktivt jobba för en inkluderande arbetsplats, säger Elin Nilsson, operativt ansvarig på Castra.

Första mötet hölls på Åbytravet och bjöd på mässa, god middag, bubbel och en guidad tur i stallbacken. Ett upplägg för kommande event diskuterades fram tillsammans med deltagarna. Castra Quinn finns sedan tidigare i Malmö men konceptet rullas nu ut även i Göteborg.

Stort tack till alla fantastiska kvinnor som deltog. Vi ser fram emot många fler roliga, inspirerande och lärorika event framöver!

Vill du läsa mer om Castras jämställdhetsarbete?