Castra Säkrar Presigefullt Ramavtal med Regeringskansliet

Rosenbad

Castra har nått en milstolpe i företagets historia genom att säkra ett eftertraktat ramavtal med Regeringskansliet. Detta avtal, som innefattar konsulttjänster inom systemförvaltning, utgör en tydlig markering av Castras ständigt växande expertis och pålitlighet inom den svenska offentliga sektorn.

Regeringskansliet, som är hjärtat av den svenska statsförvaltningen, har valt Castra som en av de två huvudleverantörerna för sitt nyinrättade ramavtal inom systemförvaltning. Denna nyckelroll innebär att Castra kommer att erbjuda konsulttjänster inom flera strategiskt viktiga områden för Regeringskansliet:

Databasadministration: Castra kommer att leverera konsulttjänster för att stödja Regeringskansliet med hantering och optimering av databaser, säkerställande av datans integritet och tillgänglighet.

Klientkonfiguration: Castra kommer att leverera konsulttjänster för att konfigurera klientenheter för att möjliggöra effektiv kommunikation och smidiga arbetsflöden.

Serverkonfiguration: Castra levererar konsulttjänster för konfiguration och underhåll av servrar för att säkerställa prestanda och säkerhet.

Identitetshantering: Castra kommer att leverera konsulttjänster för att stödja att användaridentiteter hanteras på ett säkert och effektivt sätt.

System och Plattformskonfiguration: Castra erbjuder skräddarsydda konfigurationstjänster för att anpassa system och plattformar efter Regeringskansliets unika behov.

Mobilitet: Castra kommer att leverera konsulttjänster för att stödja i att optimera mobilitet och tillgänglighet för användare.

Detta ramavtal har ett anslaget värde av hela 55 miljoner kronor och kommer att vara i kraft under en fyraårsperiod. Castra kommer att samsas med en annan utvald leverantör för att säkerställa att Regeringskansliets IT-krav är tillfredsställda på bästa möjliga sätt.

För Castra är detta avtal en tydlig bekräftelse på deras förmåga att leverera högkvalitativa IT-tjänster inom den offentliga sektorn. Företaget har en lång och väletablerad historia av att stödja myndigheter och har en gedigen förståelse för de unika behoven inom denna sektor.

– Att vi vinner avtalet är ett kvitto på att vårt arbetssätt och vår kompetens inom systemförvaltning håller absolut högsta nivå. Vi ser fram emot att inleda och bygga ett framgångsrikt samarbete med regeringskansliet, Säger Sebastian Fagerholm, nationellt ansvarig för ramavtal inom offentlig sektor på Castra Group Ab.

Med detta avtal stärker Castra sin position som en pålitlig partner inom offentlig IT och ser fram emot att fortsätta bidra till den smidiga och säkra drift av IT-systemen som stödjer Regeringskansliets viktiga arbete.

Vill du veta mer om Castra? Läs mer om oss här