Porträttbild Elin Toft

Dags för en update – vad händer på Castra?

Nu är vi mer än halvvägs igenom 2021 och det har hänt massor av spännande saker på Castra under våren och sommaren. Häng med när Elin Toft, koncern-VD, går igenom hur året har gått hittills, listar vårens höjdpunkter och delar med sig av sina tankar inför hösten.

Trots att pandemin satte världen i gungning och bidrog till osäkra tider under en lång period menar Elin att Castra har stått stabilt under stormen.

– 2021 har gått fantastiskt bra hittills! Vi visste inte vad vi kunde förvänta oss på grund av Corona men det har gått mycket bättre än vad vi tänkte från början och vad vi har budgeterat för. Det känns fantastiskt roligt att marknaden är het och att efterfrågan på vår specialistkompetens är hög.

Höjdpunkter från våren och sommaren

– En utav våra absolut största höjdpunkter är alla duktiga medarbetare som vi har välkomnat. Under bara första halvan av året har vi fått möjligheten att anställa otroligt många duktiga människor inom våra nischområden. Det har gått i raketfart och idag är vi ju redan över 250 anställda! Vi växer kraftigt och har även anställt många nya härliga medarbetare till inne-teamet som fortsätter stärka organisationen.

Andra höjdpunkter är alla nya kunder som vi har signat på både privata- och offentliga sidan, samt massor utav nya ramavtal som vi har slutit. En annan otroligt rolig milstolpe är att vi har blivit certifierade inom ISO27001 och därmed fått en kvalitétsstämpel inom informationssäkerhet. Det är en relativt svår certifiering att uppnå vilket gör att man känner sig extra stolt. Nu kan vi kicka igång vårt nya affärsområde inom informationssäkerhet på riktigt.

Sist men inte minst är ju såklart vår certifiering inom Great Place to Work en fantastiskt rolig höjdpunkt. I år hamnade vi på plats 6 bland Sveriges bästa arbetsplatser i kategorin medelstora företag och har även blivit certifierade för 2022. Det är en bekräftelse på att Castra uppfattas som en bra arbetsplats av våra medarbetare vilket är oerhört viktigt för oss.

Hur ser hösten ut? Är det något spännande på gång?

– Vi ser så otroligt mycket fram emot hösten! Vi går in i en väldigt bra marknad med en fortsatt stor efterfrågan och många roliga uppdrag. Det är även härligt att se att samhället har börjat öppna upp och att man successivt kan vara på kontoren igen, vi har ju verkligen saknat att få träffa både våra medarbetare och kunder fysiskt. Dock är vi fortsatt noga med att hela tiden följa utvecklingen och hålla oss uppdaterade kring eventuella restriktioner.

I Malmö har vi precis flyttat in i ett nytt och fräscht kontor med stora, öppna ytor. Där kommer finnas många gemensamma utrymmen för co-working, gemensamma luncher, pingisturnéringar och tv-spelskvällar. Det kommer bli ett riktigt härligt kontor som kommer hjälpa till att stärka gemenskapen ytterligare.

Andra spännande saker som är på gång är att vi tittar på att utveckla nya affärsområden för att utöka vårt erbjudande mot kund och att fortsatt expandera för att skapa nya, intressanta uppdrag åt våra konsulter.

Vill du veta mer om vad som händer hos oss? Läs mer om Castra här.

Julia Lazar porträttbild

Julia Lazar

Marknadsansvarig