Porträttbild John Peterson

Mitt första år på Castra

John Peterson har sedan januari 2019 arbetat som rekryterare på Castra Syd. I den här gästbloggen tänker John tillbaka på sitt första år på Castra. Han berättar om hur han kom i kontakt med företaget, vad som hänt under årets gång och vad flexibilitet och balansen mellan arbete och familjelivet betyder som nybliven förälder.

Arbetar sedan ett år tillbaka som rekryterare på Castras Malmökontor. Min första kontakt med Castra berodde på att jag hört så otroligt mycket bra om min nuvarande chef tillika Castra Syds VD Josefine. Att hon var driven, orädd och hade hjärtat på rätt plats. Jag tänkte att henne vill man ju arbeta med!

Som av en händelse fanns det en annons ute, minns varken rubriken eller innehållet men jag minns att jag tilltalades av känslan som förmedlades. Att Castra verkade vara ett bolag med värderingar och drivkraft där jag skulle kunna utvecklas både personligt och professionellt, och kanske skulle jag kunna bidra med något tillbaka.

Sagt och gjort. Slog Josefine en signal och vi bestämde möte. Tio minuter in i mötet var jag säker på min sak – här vill jag jobba!

Började min anställning några veckor senare och slogs direkt av tempot. Bit ihop eller bryt ihop, tänkte jag, och kom ganska fort in i rytmen. Som rekryterare insåg jag tidigt vikten av att paketera och förmedla Castra på ett attraktivt sätt. Detta var ingen jätteutmaning med tanke på de möjligheter som Castra erbjuder sina medarbetare.

Delägarskap, att ha möjlighet att påverka bolagets affärsplan och att som konsult själv kunna prioritera och planera hur mycket man vill arbeta utifrån sina egna förutsättningar utan att nödvändigtvis gå ner i lön, är bara några av de möjligheter som på ett positivt sätt gör Castra till en annorlunda och nytänkande arbetsgivare.

Mitt första år på Castra har gått vansinnigt fort. På den tiden har vi bara i syd vuxit med nästan 20 konsulter, vi har flyttat till ett nytt kontor, vi har varit i München och Warszawa, vi har certifierat oss i IREB och SAFe och jag har på ett personligt och professionellt plan vuxit mer än vad jag hade hoppats på. Mycket för att jag fått en plattform där jag verkligen känner mig trygg i att få vara mig själv. Känslan när jag träffar kollegor från Castra, oavsett om det är på lokal eller central nivå, är alltid densamma och präglas av nyfikenhet, hjärtlighet, värme och humor.

Avslutningsvis vill jag åter igen tillstyrka Castras syn på vikten att ha balans mellan arbete och fritid. Som nybliven förälder har det aldrig varit viktigare för mig att ha en flexibel arbetsgivare som erbjuder frihet under ansvar och som litar på och har förtroende för det givande och tagande som är en förutsättning för att få ihop livspusslet.

Jag är fantastiskt glad att Josefine gav mig chansen och jag ser fram emot att få vara en del i Castras fortsatt fantastiska resa!

Vill du också bli en del av Castra? Se mer här.

Porträttbild John Peterson

John Peterson

Rekryterare