Volontärarbeta med hemlösa

På Castra får medarbetarna volontärarbeta – på arbetstid

Ungefär varannan svensk engagerar sig ideellt på sin fritid. Nu uppmuntrar Castra fler att engagera sig genom att erbjuda medarbetarna på företaget att volontärarbeta på betald arbetstid.

Castra vill uppmuntra fler att engagera sig ideellt. Därför har vi under hösten 2019 rullat ut konceptet Min Castra-dag. Min Castra-dag låter medarbetarna på företaget volontärarbeta på betald arbetstid.

– Vi har sett en ökad vilja hos våra medarbetare att hjälpa till och bidra till samhället. Min Castra-dag är ett sätt för medarbetarna att engagera sig ideellt, även på arbetstid, säger Elin Toft, operativt ansvarig på Castra.

Min Castra-dag innebär att alla medarbetare på Castra har möjlighet att ta en dag som passar dem för samhällsgörande ändamål. Det kan exempelvis handla om att samla in kläder till Stadsmissionen, stötta Naturskyddsföreningen, inhämta underskrifter för Amnesty eller vaccinera katter. Medarbetarna väljer själva vilken organisation de brinner för och vilket ändamål just de vill stötta.

– För att underlätta för våra medarbetare att få ihop livspusslet men samtidigt ha tid att hjälpa till i samhället erbjuder vi våra medarbetare att volontärarbeta under arbetstid. Castra ersätter då medarbetaren för förlorad arbetstid. Vi vill att det ska vara enkelt att hjälpa vår omvärld och vår planet, fortsätter Elin.

Vill du jobba med oss? Se våra lediga tjänster eller läs mer om Castra.