Porträttbild Petter Eriksson

Vi välkomnar Petter Eriksson som en del av Castra Mellansverige

Med gedigen erfarenhet inom IT ska nu Petter Eriksson axla den kombinerade rollen som IT-konsult och affärsområdeschef för systemutveckling i Castra Mellansverige. Här ser han stora möjligheter att utöka Castras tjänsteutbud för att komplettera nuvarande affärsupplägg på ett attraktivt sätt både för kunder och medarbetare.

Vad är din roll på Castra?

Jag kommer ha en kombination av två olika roller. Dels kommer jag verka som IT-konsult där mitt första uppdrag kommer vara som IT-arkitekt på Transportstyrelsen. Min andra roll kommer vara som affärsområdeschef för Systemutveckling. I denna roll kommer jag ta ansvar för att driva dialog, samordna och kanalisera våra medarbetares intressen och idéer på vad som borde göras och tillsammans få bra saker att hända för att utveckla detta område. Dessutom kommer jag stötta Mikael, Sebastian, Elia och Rebecca i frågor och kunskap inom området Systemutveckling. Här ser jag bland annat stora möjligheter att utöka vårt tjänsteutbud för att komplettera nuvarande affärsupplägg på ett attraktivt sätt både för kunder och medarbetare.

Vad var det som lockade dig till Castra?

Ett trevligt bemötande och en för mig attraktiv konsultmodell kombinerat med möjligheten att vara med och driva samt påverka sin egen och bolagets utveckling. 

Hur ser din bakgrund ut?

Jag har under de senaste 16 åren arbetat i en mängd olika roller inom IT men även från det Medicintekniska området. Jag kommer närmast från en tjänst på Region Örebro län med en roll som avdelningschef för en grupp som arbetade med systemutveckling. På denna avdelning byggde, förvaltade och driftade vi systemen, tjänster och integrationer för både interna och externa verksamheter. Jag har även erfarenhet från roller som lösningsarkitekt, systemintegratör, Medicinteknisk ingenjör, Enterprisearkitekt, it-projektledare, uppdragsledare, projektägare, produktägare/objektägare, förvaltningsledare för att nämna några.

Vad ser du fram emot i din nya roll?

Dels ser jag framemot att göra ett bra jobb så både kunder och kollegor på Castra blir nöjda med mig. Dessutom vill jag i denna roll kunna utmana mig själv med uppgifter som flyttar gränser och som utvecklar mig själv och den verksamhet jag verkar för.

Vill du veta mer om Castra? Läs mer om bolaget

Julia Lazar porträttbild

Julia Lazar

Marknadsansvarig